HTML

Story Tank

Általam írt történeteket fogok ezen a blogon publikálni. Hosszabbat is, rövidebbet is. A történeteimet nem sorolom be semmilyen irodalmi vagy egyéb stílusba, mindig olyat fogok írni, ami épp jön. Filmelemző blogom: movietank.blog.hu E-mail: sparrow.movietank@gmail.com

Utolsó kommentek

  • danialves: @szuromik: Ezt abszolút megértem (bár én másnaposan nem az élet nagy dolgain szoktam gondolkodni, ... (2012.01.04. 20:47) Törött emlékek
  • konor94: @danialves: Mondjuk szerintem a szituációhoz pont illik az ilyen szerkezet . Mikor ilyen zavarodot... (2012.01.03. 20:25) Törött emlékek
  • danialves: Eléggé olvashatatlanná teszi ez a tőmondatosság az írásaidat, meg egy kicsit csapongó/összefüggést... (2011.12.15. 21:53) Törött emlékek
  • Sparrow: @konor94: Köszönöm a dicséretet! Folytatást nem tervezek ehhez a történethez. (2011.10.27. 16:47) Törött emlékek
  • konor94: Nagyon szépen megírva . Kiváncsi lennék arra hogy szeretnéd folytatni ezt a történetet vagy a néző... (2011.10.26. 21:18) Törött emlékek
  • Utolsó 20

Más oldalak, melyeken publikálok

Kategóriák

A szabadság virága: 3/6 - Kettesben Istennel

Sparrow 2011.07.13. 19:25

Johnny kinyitotta a szemét. Sehol senki és semmi. Hová tűnt Tim, a nagydarab haverjai, a mosókonyha? Hová tűnt a kés? A kés, ami az előbb még a nyakából ontotta a vért. Amerre csak nézett, körös körül szürkeség, semmi. Gomolygó, szürke füst. Vagy felhő? Várjunk csak! Ekkor hirtelen egy padot látott maga előtt. Olyan pad volt, mint amin a nyugdíjasok szoktak üldögélni a parkban. Nem tudta, hogy került oda a pad, de valami ismeretlen erő arra késztette, hogy leüljön rá. Ekkor megjelent a távolban egy alak, aki Johnny felé közeledett. Ahogy egyre közelebb ért, Johnny felismerte. Az a nagydarab, szakállas fazon volt, akiről Tim viccelődött. Ezen a rohadt helyen soha nem süt ám a Nap, erre ne is számíts. És tudod, miért nem?Hát mert az a drabális állat eltakarja. A szakállas leült mellé.

- Hogy vagy? - kérdezte a szakállas - Bár ahogy ismerlek titeket, erre a kérdésre nem várok választ. Tudod, az emberek ma már olyan rohanó életmódot folytatnak, hogy nem is jut idejük törődni egymással. Csak egy Hogy vagy? - ra van idejük.

- Ki vagy te? - Kérdezte Johnny, de nem akarta tudni a választ.

- Tudod jól, ki vagyok. - kacsintott a szakállas - Hát az, aki eltakarja a Napot. És hogy miért takarom el? Hát mert megérdemlitek.

- Te vagy Isten? - Kérdezte Johnny. A szakállas elmosolyodott.

- Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy Isten csak egy bogár?

- Egy bogár?

- Igen. Egy ronda, fekete ganajtúróbogár. Mit szólnál?

- Nem tudom. Azt, hogy ez istenkáromlás.

- Persze, hiszen a papok és prédikátorok által megvakított szüleid ezt tanították neked. Tudod, nem tudom azok az emberek mit képzelnek magukról ott a Vatikánban. Azt hiszik a lelkük mennybemenetele elvan intézve annyival, hogy felvesznek egy papi ruhát. Hahahahahahahaha!!!!! Ha tudnák, hogy ők azok, akik először fognak a pokolra jutni! Hahahahaha!!!!

Johnny - ban megfagyott a vér. A szakállas nevetésében volt valami, amitől a hideg futott végig a fiú hátán. Ekkor a szakállas folytatta.

- Na, de vissza az eredeti kérdéshez. Szóval szerinted istenkáromlás azt gondolni, hogy Isten csak egy bogár? Mi van, ha azt mondom, hogy az ősember kiszemelt magának egy bogárfajt, és tőle eredeztette magát. Így alakult ki Isten fogalma. Ez szerinted annyira elképzelhetetlen?

- Ki vagy te?

- Ne rágódj már ezen. Nem vagyok én senki sem. Csak egy féreg. Egy undorító, fekete ganajtúróbogár. Ahogy vagyok egy tigris is vagy egy orrszarvú. Vagy ahogy vagyok Tim is, a szakállas, aki eltakarja a Napot és te is. Ott vagyok mindenkiben. És ahogy napról napra közelebb kerültök célotokhoz, tehát a totális apokalipszishez, én haldoklom. Mikor összetaposol egy darazsat, meghalok. Mikor megölsz egy embert, meghalok. Mikor az Irakban szolgáló amerikai katonák a halott gyerekeket járulékos veszteségként könyvelik el, meghalok. És az a legszörnyűbb, hogy nem tudok mit tenni, hiszen szabad akaratot ajándékoztam nektek. Mert bolond voltam. Dehát... Hogy lehetne ez a világ normális, mikor maga Isten is őrült, nem? Hahahahahahaha!!!

- Miért vagyok itt? - Kérdezte Johnny, és hirtelen erős nyomást kezdett érezni a nyakában.

- Azért vagy itt, mert az akaratodon nem tudok változtatni. De szeretnék tanácsot adni. Miután letöltötted a büntetésedet, és kijöttél. Tedd meg azt, amit már rég meg kellett volna tenned.

- Mit?

- Hát nem hallottad? - mosolygott a szakállas - Amit már rég meg kellett volna tenned.

Ekkor mindent beborított a feketeség, és Johnny zuhant. Le a mélybe, a semmibe. És akkor felriadt. A börtön gyengélkedőjén találta magát. Vastag kötéssel a nyakán. És ekkor megjelent az ápolónő, oldalán egy nagydarab alakkal. A szakállas volt az. Isten?

- Egy hajszálnyira volt Istentől, uram. Ez itt Mr. Sebastian Cold - Mutatott a szakállasra az ápolónő. - Ő mentette meg az életét, mikor lerángatta magáról azt a három elmebeteget, akiket amúgy átszállítottak egy másik intézménybe.

Az ápolónő kiment. Johnny felült.

- Te vagy az? - kérdezte a szakállasra nézve.

- Sebastian - nyújtotta az a kezét.

- Te vagy az?

- Elnézést, de ki?

- Isten.

A szakállas meglepődött azon, amit Johnny mondott.

- Hát, nem hiszem, kölyök, bocsi. Én megmentettem az életedet. És ahogy Istent ismerem, ő ezt nem tette volna meg. Szarik Ő a fejünkre.

- Nem szarik - mondta Johnny, és ekkor egy csapásra megértette - Hibázott egyszer régen. És most bünteti magát.

Johnny kinézett az ablakon. Az eső szakadt. És a fiú már értette. Miért is sütne a Nap egy ilyen világra? Essen csak az eső. Legalább a vért elmossa az utcákról.

 

Folytatása következik...

Címkék: novellák

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://storytank.blog.hu/api/trackback/id/tr863064017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh1mmy 2011.07.14. 22:28:38

Ez is ütős lett! Várom a továbbiakat.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.07.15. 12:36:59

Szerintem ez gyengébb, mint az előző kettő, de még így is jónak mondható.

Cervantes444 2011.07.15. 17:09:05

Nekem viszont ez a személyes kedvencem. Én egész jó alkotásnak tartom. csak így tovább!
süti beállítások módosítása